Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Bodegas Xaló

Vinmark Bodegas Xalo

I byen Xaló, kun en halv times kørsel fra turistbyerne Dénia, Xabia og Calpe, ligger vinhuset Bodegas Xaló. Vinhuset er et samarbejde mellem mere end 400 partnere, der tilsammen dyrker omkring 400 hektar jord. Da samarbejdet startede i 1960’erne bestod det kun af nogle få vinbønder, men i løbet af årene har flere sluttet sig til og vinhuset er dermed vokset sig større.

Vinbøndernes jordlodder ligger primært i udkanten af Xaló, Liber og Alcanali, men nogle af partnerne har også jordlodder i andre tilstødende områder, hvilket gør vinhuset til det største i dets område samt at det kan producere vin fra hele områdets vinstokke.

Bodegas Xaló befinder sig i vinregionen Alicante, der har en lang tradition indenfor vindyrkning. Historien fortæller, at vindyrkningen i Xaló kan spores helt tilbage til 1472, hvor den muslimske gårdejer af Vall de Xaló dyrkede druer til forretningsmændene i kongeriget Valencia. I hele 1400-tallet nød ridderen af Valencia, Joanot Martorell vinene fra Vall de Xaló mens han fortalte om sine eventyr. 

I 1700-tallet og i begyndelsen af 1800-tallet udbredte dyrkningen af den romerske muskatvin sig i takt med, at romerne koloniserede jordene omkring Xaló. Her blev druerne grundlag for en fremragende forretning med eksport af vin til Europa og Amerika. Denne handel stoppede dog desværre i starten af 1900-tallet, da området blev ramt en den frygtede vinlus. Heldigvis besluttede 14 vinbønder i 1962 sig for at gå sammen om at opstarte hvad der i dag er samarbejdet mellem 400 partnere.

Bodegas Xaló råder over højtliggende jorde i over 400 højdemeter fordelt på små lodder med kalkholdig stenet jord. Især dyrkningen af den grønne romerske drue Moscatel de Alejandría prioriteres højt. Husets topvin Behía de Dénia dyrkes på de lavtliggende, leret og friske jorde, der sikrer optimale betingelser for Moscateldruen, hvilket giver en frisk vin med en lækker sødme.

Fra Bodegas Xaló forhandler vi foruden Behía de Dénia også hvidvinen Vall de Xaló samt den lækre muskatdessertvin Mistela.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg