Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

La Vinyeta

Vinhus La Vinyeta

I byen Mollet de Peralada cirka 150 km nord for Barcelona ligger vinhuset La Vinyeta i vinregionen Empordà. Her har ægteparret Josep og Marta etableret deres familievirksomhed, som ikke kun byder på forskellige gode smagsoplevelser af vin, men også andre begivenheder såsom koncerter og fester. La Vinyeta er således et særdeles alsidigt vinhus, som laver mange forskellige aktiviteter og initiativer.

Vinhuset La Vinyeta er omgivet af vinmarker og oliventræer, hvilket giver mulighed for både at producere vin og olivenolie. Samtidig arrangeres der jævnligt guidede ture og prøvesmagninger. Ejerne Josep og Marta involverer sig altid personligt i disse aktiviteter.

La Vinyeta er et ungt vinhus, som er resultatet af Joseps hårde arbejde og drømme om at etablere sit eget vinhus. La Vineyta kombinerer modernitet, respekt for miljøet, de nyeste teknologier, traditioner og regionen Empordàs bedste druer.

Vinhuset begyndte sin historie i 2002, da en vinbonde nær pensionsalderen og Josep sammen købte nogle gamle vinmarker med 50-75 år gamle vinstokke af typerne Cariñena og Garnacha. Den eneste betingelse var, at Josep skulle hjælpe den gamle vinbonde med at passe landbruget forbundet med markerne. Derfor arrangerede Josep sig sådan, at han fortsatte med sine studier som landbrugsingeniør i hverdagene og arbejdede i vinmarkerne i weekenderne.

Senere fik Josep mulighed for at kunne købe en gård i Mollet de Peralada. Herfra udvidede han sine vinmarker, så han med tiden er kommet op på de nuværende 24 hektarer. Der er dog det mærkelige ved det, at netop den gård, som Josep købte, er en af de få gårde i området, der aldrig har været en vingård. Derfor var der flere risici forbundet med købet end ellers. Han skulle praktisk talt begynde helt fra nul og på et sted, hvor der aldrig før havde groet vinstokke. Folk i området så derfor tvivlsomt til, mens Josep gik i gang med sit store projekt. Heldigvis var forholdene og jorden i Joseps favør, og resultatet er blevet ikke mindre end fantastisk. Med opbygningen af vinhuset og fremstillingen af de første vine, blev projektet en realitet i 2006 og siden 2009 har La Vinyeta fungeret som en professionel vingård med salg og produktion af flere vine.

La Vinyeta råder over 24 hektarer jord og dyrker mange forskellige druetyper (Garnacha, Macabeo, Xarel-lo, Moscatel, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Carbernet Franc). Dermed er det også muligt at fremstille både hvide, røde og rosé vine, som har fået navnene Heus, Llavors, Puntipart og Sols.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg