Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Valencia

I det sydøstlige Spanien helt ud til Middelhavets kyst ligger vinregionen Valencia, hvis centrum er den større og velkendte by af samme navn. Området omkring Valencia er for de fleste kendt som paellaens oprindelsesland – en af Spanien signaturretter lavet af ris. Her laves paella i alle afskygninger med grøntsager, kanin, kylling og forskellige slags fisk og skaldyr. Hver søndag samler mange spaniere fra Valencia området sig med familien og spiser paella fra en stor rund pande. Til denne lejlighed skal de selvfølgelig bruge en god vin, hvilket man i stor stil kan finde fra hos de omkringliggende vinhuse.  

Sammenslutningen for DO Valencia, der skal kontrollere og garantere kvaliteten af vinene fra Valencia blev oprettet i 1957. Siden da har de tjekket kvaliteten og promoveret vinene fra de mere end 80 vinhuse og næsten 12.000 vinbønder, som de repræsenterer. I dag råder alle disse vinbønder til sammen over 13.000 hektarer, der er fordelt på fire mindre produktionszoner, der hver især har deres eget hjertelige folk og maleriske landskaber.

Det nordligste produktionsområde hedder Alto Turia og ligger nordvest for byen Valencia. Her produceres nogle flotte, friske, frugtige og aromatiske hvidvine fra vinstokke beliggende i 700-1100 højdemeter. Klimaet er præget af barske vintre og tørre somre. 

I den centrale del af vinregionen Valencia ligger områderne Valentino og Moscatel de Valencia. Vinmarkerne befinder sig i 200-650 højdemeter, og klimaet er varmt og solrigt, men påvirket af vinde fra Middelhavet. I Valentino fremstiller man lette og frugtige hvidvine samt bløde og runde rødvine. I Moscatel de Valencia produceres primært likører, hvis alkoholprocent ikke når under 15 vol. 

Det sidste og sydligste produktionsområde er Clariano, hvor man producerer lette, strågule og aromatiske hvidvine samt rubinfarvede, let drikkelige og velsmagende rødvine.  

I dag skeler man dog ikke helt så meget til de fire underområder, som man har gjort tidligere, da de fleste nuværende vinhuse har centreret sig i Clariano området nær byerne Moixent, Font de la Figuera og Fontanars del Alforins. Det er altså specielt det sydøstlige hjørne af Valencia, der er interessant for vinkendere. 

I Valencia samarbejder vi med vinhuset Celler del Roure, der leverer nogle af områdets absolut bedste vine. 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg