Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Utiel Requeña

 Vinområdet Utiel-Requeña ligger i det sydøstlige Spanien, tæt på provinsen Valencia, kun 70 kilometer fra Middelhavet. Områdets navn stammer fra to små byer, Utiel og Requeña, der ligger 15 kilometer fra hinanden. Byerne er placeret på et bjergs højslette, og er således centrum for vinområdet.

Vinfremstillingen i området har en over 2000 år lang historie, hvilket bekræftes af de mange arkæologiske fund i flere af områdets landsbyer. Faktisk fik vinfremstillingen i takt med den kristne kirkes frembrud en hellig betydning, og selvom der i den islamistiske tro findes forbud mod indtagelse af vin, så fremstillede og drak muslimerne i området alligevel vinen.

Senere hen betød de nye veje, med direkte forbindelse til Valencias havn, samt åbningen af den nye jernbane mellem Utiel og Valencia i 1887, at der opstod regulære vinhuse i nærheden af stationerne Requeña, San Antonio og Utiel. I dag lever omkring 7000 familier, og mere end 100 vinhuse af vinfremstilling, hvilket gør vin til den største økonomiske drivkraft i regionen.

I dag ligger områdets 300 hektarer vinmarker i en gennemsnitlig højde på 800 meter. Markerne er fordelt mellem de to floder Turia og Gabriel, som løber gennem området. Højdeforholdene er temmelig afdæmpet, og de fleste af vinmarkerne er placeret på bløde bjergsider. Jorden er mørkebrun, og har et højt kalkindhold. Den er sund, let gennemtrængelig og fattig på organiske materialer.

Utiel-Requeña er præget af et hårdt fastlandsklima med meget kolde vintre, hvor både frost og hagl ofte forekommer, hvorimod somrene er tørre og meget varme. Der er således stor forskel på sommer og vinter, og derfor skal vinstokkene være ekstra robuste og modstandsdygtige i alt slags vejr. Vinstokkene er meget standhaftige både ift. klima men også ift. den store vinlus-plage. Her forblev vinstokkene sunde og raske, da druetyperne i området er specielt hårdføre overfor disse parasitter.

Den primære og vigtigste druesort i området er den røde Bobal, der udgør cirka 80 % af vinstokkene. Den er især velegnet til at fremstille rosé- og unge rødvine. Og netop det har området opnået en velfortjent berømmelse for. Det begyndte dog som et eksperiment med røde blandingsvine, men endte ud i nogle lækre smagsoplevelser indenfor rosé- og unge rødvine. Området dyrker dog mere end dette.

Der dyrkes desuden lagrede rødvine, hertil bruges druesorterne Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Rødvinene fra Utiel-Requeña karakteriserer sig ved at have en dyb farve, en vis syrlighed og en moderat alkoholprocent.

Potentialet for Bobal-druen er aldrig blevet undersøgt til fulde, da den udelukkende er blevet brugt i fremstillingen af rosé- og unge rødvine. Klimaet spiller også en stor rolle i dette uudforskede område. På højsletten kan der forekomme frost om efteråret, så de vinbønder der er mere interesserede i kvantitet frem for kvalitet, høster tidligt i frygt for at det barske vejr ødelægger druerne. Druerne fra en så tidlig høst indeholder kun få tanniner, og vinene får ikke den store smag. Nogle af vinbønderne venter dog med høsten, og blander mosten fra Bobal-druen med Tempranillo eller Cabernet Sauvignon, hvilket giver fremragende vine. Bobal-druen udvikler fortræffelige aromaer af sorte bær og hyldetræ.

Faktum er, at Utiel-Requeña i dag bærer et stort potentiale, og år efter år overrasker dets vinhuse med gode lagrede vine af høj kvalitet. I Utiel-Requeña samarbejder vi med vinhuset Chozas Carrascal.

 

 

 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg