Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Vins de Mas Sersal

Druer Vins de Mas Sersal

Vinhuset Vins de Mas Sersal er et forholdsvis nyt vinhus, der først gik over til at være kommercielt fra 2008, hvor der var et oplæg på 2.075 flasker rødvin. I 2009 var produktionen steget til 3.620 flasker og 2010 høsten bidrog med knap 5000 flasker vin. Vinhuset laver kun en vin med navnet Estonés. Denne vin sælges udelukkende i Catalonien og så hos D’Wine, hvilket vi er mere end stolte af.

Mas Sersals erklærede mål er at blive målestok for andre vinhuse fra Montsant området hvad angår kvalitet og smag. For at sikre dette produceres vinen af den meget anerkendte ønolog, Salvi Moliner, der ligeledes er kældermester på cavahuset Oriol Rossell i Penedés. Foruden dette arbejder Salvi, som underviser på Sommelierskolen i Barcelona, hvorfor man i sandhed må sige, at det er en yderst kompetent herre, som står for produktionen ved Vins de Mas Sersal.

Salvi sværger til at fadlagre de forskellige druesorter hver for sig, hvorved han får mest muligt ud af den enkelte drue. Det betyder helt konkret at de to druesorter, Garnacha og Cariñena lagres på henholdsvis fransk og amerikansk eg. Fælles for processen er dog, at begge druetyper lagres ca. 14 måneder på egetræsfade, der maksimalt bruges 3 gange. Dog oftest kun 2 gange.

Høst Vins de Mas Sersal

Som det også er tilfældet i Rioja og mange andre steder i Spanien, ejer Mas Sersal ikke sine egne marker. Derfor har Salvi nøje udvalgt to vinavlere til at levere druerne, men Salvi superviserer selv markerne og tager prøver for følge med i vinens udvikling. Garnacha druerne kommer fra en producent, hvis jord grænser op mod Priorat, og terroiret består af hovedsagelig af skiffer. Alderen på disse stokke er minimum 15 år. Hvad angår Cariñenaproducenten, så ligger denne ved landsbyen Guiamets, der ligger klods op af naturparken Montsant og vandreservoiret Els Guiamets, hvilket er med til at give Cariñena druen optimale vækstbetingelser. Stokkene der bruges her er 52 år gamle.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg