Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

La Perla del Priorat

Vinmark La Perla del priorat

I Priorat finder vi det over 500 år gamle vinhus, La Perla del Priorat. Tilbage i det 15. århundrede byggede karteusermunke fra Scala Dei bodegaen ”Mas Dels Frares”. Allerede i det 12. århundrede havde munkene bosat sig i den lille landsby Scala Dei ca. 28 kilometer nord for La Perla del Priorat, og det var et ønske om at udnytte den sydlige del af Priorat, der fik munkene til at plante vin, oliven, mandler og diverse frugter og grøntsager. Hurtigt fandt de ud af at dette område var særlig frugtbart, og de døbte området La Perla del Priorat (Priorats perle). Navnet kan skriftligt dokumenteres helt tilbage til de 18. århundrede.

På tærsklen til det 20. århundrede forsvandt munkene fra området og ligeledes stoppede landmændene i regionen deres dyrkning af jorden. I stedet begyndte de at arbejde i sølvminerne. Cirka 100 år efter købte Conde Pirenne Mas del Frares og de mere end 100 hektar omkring gården, der alle ligger indenfor Priorat. Således grundlagde Conde Pirenne i 1998 La Perla del Priorat S.L. og samme år plantede han mere end 70.000 vinplanter på ca. 22 hektar jord samtidig med, at han bibeholdte 1.000 25 år gamle Cabernet Sauvignon vinstokke. Året efter producerede han de første 10.000 flasker vin under navnet La Perle del Priorat ved at supplere med købte druer fra ældre vinplanter i Priorat. I dag er vinhuset stort set selvforsynende med undtagelse af druerne, der anvendes til rødvinen Comte Pirenne, hvor bodegaen køber Garnacha og Cariñena fra ældre planter indenfor Priorat.

I dag drives vinhuset af vinmageren Montse Cereceda, der har været en del af vinhuset siden 2004, og Miquel Sabaté, der er ekspert inden for dyrkning og pleje af vinplanter.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg