Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Bodegas Otero

I hjertet af regionen Valles de Benavente i Benavente by ligger det familieejede vinhus Bodegas Otero. Siden vinhuset blev oprettet i 1906 af Juan Otero Colino, har familien forsøgt at tilpasse sig de konstante ændringer i vinenes verden. I starten var vinhuset kun producent og sælger af druer, vinstokke og andre landbrugsfødevarer, men med tiden i 1960’erne begyndte vinhuset selv at hælde vin på flasker, og i dag fremstilles der både unge og lagrede vine af druer fra Valles de Benaventes egne vinmarker. Samtidig gør familiens kærlighed til jorden, at de fortsætter de hundredårige familietraditioner.

Siden Juan Otero Colino trådte ind i vinenes univers i 1906 har Bodegas Otero forsøgt at tilpasse sig ændringerne i deres omgivelser – lige fra deres kunders skiftende smag til nye teknologiske opfindelser for at få bedre vine. Den ihærdige drift bag virksomheden gjorde, at vinhuset allerede i 1911, 5 år efter sin åbning, havde et underjordisk lager med en kapacitet på op til 4.000 liter. Da den yngste af Juans sønner, Manuel, overtog vinhuset i 1950, begyndte opbygningen af vinhuset ovenpå det underjordiske lager. I løbet af de næste mange år arbejdede familien med at forbedre fremstillingen af vinen og modernisere lokalerne.

Gammel Vinhus Bodegas Otero

I 1960’erne blev vinhuset yderligere udbygget, da det overtog nye jorde. Hermed blev produktionen af vin for alvor vinhusets varemærke, og de andre foretagender med salg og produktion af øvrige fødevarer fik mindre opmærksomhed. Det lykkedes dermed at begynde tapningen på flasker i 1965, hvilket også indebar etableringen af Bodegas Otero, som vi kender den i dag.

Fra 1984 og til i dag har det været tredje generation, der har styret vinhuset med Julio Otero i spidsen. Vinhuset er stærkt præget af alle sine ændringer og udvidelser. Det fremstår næsten som et puslespil, der er blevet bygget på siden starten af den 20. århundrede. Siden det gamle underjordiske lager blev bygget, har familien Otero tilføjet flere og flere brikker til puslespillet, hvilket giver vinhuset en meget speciel og behagelig udformning, som både familien selv og besøgende kan nyde godt af. 

Bodegas Oteros vinmarker er placeret cirka fire kilometer fra selve vinhuset, men dog stadig indenfor Benaventes område. Terroiret er stenet og mere leret i de dybere lag. Samtidig med at vinhuset dyrker jorden med henblik på at få de bedste druer, sørger de altid for at bruge de mest miljøvenlige metoder til at dyrke jorden og vinstokkene. Ud af et total omfang på cirka 60 hektarer og en gennemsnitlig højdemeter på 770, er der vinstokke på 43 hektarer, der er fordelt mellem seks forskellige druetyper: Prieto Picudo, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Mencía, Merlot og Verdejo. Af disse er den førstnævnte, Prieto Picudo, vinhusets stjernedrue. Det er en lokal druesort, der stort set kun anvendes inden for Valles de Benavente. Den giver nogle enestående rosé- og rødvine med stor personlighed.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg