Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Méntrida

 

Vinområdet Méntrida ligger i det centrale Spanien, hvor det mod nord grænser til Madrids vinområder og strækker sig cirka 75 km syd til byen Toledo. Fra de imponerende bjerge Sierra de Gredos i øst går floden Alberche tværs gennem området, hvilket giver nogle yderst flotte landskaber omkring de små landsbyer, for hvilke vinproduktion altid har haft en stor betydning.

Historisk set blev det område, der i dag omfatter Méntrida, grundlagt i middelalderen af nogle herregodser, der fungerede som myndigheder på dette tidspunkt. Fra disse herregårde uddelte de magtfulde familier små jordlodder til afgrænsede områder, hvorpå der kun måtte dyrkes vinstokke eller oliven. Man kan således finde beviser for vinproduktion, der kan dateres helt tilbage til 1100-tallet.

Vinområdet D.O. Méntrida som vi kender det i dag fik sin D.O. certificering i 1976 som resultat af, at Don Félix Arranz sørgede for at beskytte og markedsføre området. Sidenhen er området gået gennem forskellige perioder med op- og nedture til i dag, hvor det stadig står over for nye udfordringer, som eksempelvis konkurrerende markeder. Men med grundlæggelsen af nye vinhuse, som stadig forstår at holde traditioner i hævd, befinder Méntrida sig i en yderst god position på både det spanske og internationale marked. Et bevis for dette kan man finde i de mange præmier og anerkendelser, som bliver udgivet af pressen og forskellige anmeldere.

Da Méntridas område på cirka 13.000 hektarer ligger midt på den iberiske halvø, er det præget af et typisk fastlandsklima. Derfor er vintrene lange og kolde, men dog en smule tempereret på grund af Sierra de Gredos bjergene, der skærmer for de mest kolde vinde fra øst og nord. Somrene er varme med meget lidt nedbør, der knap når op på 300 mm. Disse vejrforhold er optimale for dyrkning af vinstokke, da de muliggør brugen af de mest økologiske og biodynamiske teknikker i vinfremstillingen.

Terrænet, som bølger sig blødt gennem landskabet i en højde på mellem 400 og 600 højdemeter, består primært af sandet og syrlig jord med meget lidt kalk, hvilket øger elegancen og finheden af de vine, som stammer herfra. Langt størstedelen af vinstokkene tilhører druetypen Garnacha, og er meget gamle, hvormed de har en lav produktion. I løbet af de seneste år er man også begyndt at introducere andre druetyper i området såsom Tempranillo, Merlot, Syrah og Cabernet. På denne måde kan man komplementere kvaliteterne fra Garnacha druen.

Fra Méntrida samarbejder vi med vinhuset Bodegas Tavera. 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg