Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Mallorca (Pla i Llevant)

På den østlige halvdel af ferieøen Mallorca ligger vinregionen Pla i Llevant. Regionen fik sin D.O. certificering i 1999 og strækker sig over et geografisk område på 402 hektarer med vinproduktion som hovedformål. I dag er der 13 vinhuse og 62 vinbønder, som fremstiller vin under Pla i Llevant.

I regionen produceres der både rød-, rosé- og hvidvine. Tætheden af beplantningen af vinstokkene svinger mellem 2.500 og 5.000 planter pr. hektar alt efter jordbundsforhold og druetyper.

Klimaet i Pla i Llevant er typisk Middelhavsklima, som kendetegnes ved milde temperaturer om vinteren og meget varme om sommeren. Den årlige nedbør er på cirka 450 mm, hvoraf det meste falder om foråret og efteråret.

Vinstokkene er placeret i en højde på cirka 100 meter, hvilket betyder, at de stort set befinder sig på samme niveau som havet. Derfor har vindene fra havet også en stor indflydelse på de klimatiske forhold. Vejrfænomenet Embat er specielt for Mallorca og sker dagligt som følge af temperatursvingninger mellem hav og land. I dagstimerne hvor temperaturen er på sit højeste, blæser vinden fra hav mod land. Om natten vender vindretningen og blæser fra land mod hav. I årets varmeste periode er Embat vigtig for vinstokkene i Pla i Llevant, da det moderer de varmeste temperaturer og til tider giver lidt nedbør.

Embat bidrager overordnet set på tre måder til vinene – det forfrisker, fugter og salter. Da Embat er en termisk vind, som specielt forekommer i de mest varme perioder om sommeren, har det en forfriskende effekt på vinstokkene i Pla i Llevant, hvilket giver en god modning af druerne. Embatvinden kommer fra havet, og er derfor en fugtig vind, hvilket har stor betydning for den måde, som vinbønderne arbejder med druerne på. Her er det især vigtigt at undgå sygdomme med svamp. Da vinden kommer fra havet, giver den salt til druerne. Salten har størst betydning for de røde druetyper. Alt i alt er de tre træk fra Embat vinden med til at give vinene fra Pla i Llevant deres helt egen personlighed, som bygger på god kvalitet og omhyggeligt arbejde hos områdets vinhuse.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg