Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Cavas Llopart

Vinhus Cavas Llopart

I regionen Penedés cirka en halv times kørsel fra Barcelona ligger vinhuset Cavas Llopart. Vinhuset er især kendetegnet ved sin lange historie indenfor landbrug og vinproduktion. Sloganet ”Vindyrker siden 1385 – Cava siden 1887” giver et godt billede af vinhusets lange udvikling. Det hele startede i 1385, hvortil man kan spore et latinsk dokument, der er skrevet af Bernardus Leopardi, som er en af Llopart familiens gamle forfædre. Ifølge dette dokument overtog Leopardi de første vinmarker på det område, der stadig er grundlag for vinhusets produktion den dag i dag. Gennem flere århundrede dyrkede Llopart familien både vinstokke, korn og oliven, men i 1700-tallet besluttede familien sig for udelukkende at koncentrere sig om vinfremstillingen.

Dedikationen til vin kulminerede i 1887, hvor det lykkedes for Cavas Llopart at få de første vine på flaske. Men starten som vinproducent var ikke nem. I slutningen af 1800-tallet blev de europæiske vinmarker ramt af vinlus, og denne plage ramte desværre også Penedés. De daværende ejere af Cavas Llopart gav dog ikke efter for modstanden. Tværtimod tog de kampen op om at finde de mest modstandsdygtige og smagfulde vinplanter, så de kunne specialisere sig inden for cava-vin. De blev således vinhusets pionere, og det er en ære for familien at videreføre deres hårde arbejde og dedikation.

Cavas Llopart befinder sig 340 meter over havets overflade, og vinmarkerne breder sig over flere bakker med store højdeforskelle. De skrånende marker med stenet jord giver vinstokkene rigeligt med sol samtidig med at ethvert overskud af vand undgås. Generelt set befinder vinstokkene sig i et perfekt klima, da Montserrat bjergene beskytter for kolde vinde om vinteren. Den laveste temperatur om vinteren er således kun 9 grader. Om sommeren udsættes stokkene heller ikke for hedebølger, da temperaturen på markerne højest når 22 grader. Dermed kan familien producere sunde druer med en god koncentration og balance af udsøgt kvalitet.   

Især cavaproduktionen hos Cavas Llopart er i stor fokus, hvor dyrkningen af de grønne druetyper Macabeo, Xarel∙lo, Parellada og Chardonnay giver familien et godt udgangspunkt for deres kvalitetscava.

Hos D’Wine har vi udvalgt seks af vinhusets cavaer, hvor topvinen Ex Vite naturligvis har sin helt egen unikke plads.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg