Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Bodegas Martínez Lacuesta

Vinhus Martinez Lacuesta

Bodegas Martínez Lacuesta er et klassisk vinhus i Rioja, der blev grundlagt i 1895 af Felix Martínez Lacuesta og hans brødre. Han blev senere den første præsident for sammenslutningen af vinproducenter i Rioja. Vinhuset er beliggende i byen Haro i området La Rioja Alta.

I starten af 1900 tallet var vinhuset blandt de første, der begyndte at sætte produktionen i system og lave egentlig eksport af vin til USA, Argentina, Brasilien og Mexico. Allerede i 1907 solgte de således til mere end 30 forskellige lande. Denne eksportsuccess blev senere fulgt op af egen butik i Madrid. I 1908 registrerede man navnet Martínez Lacuesta og i 1917 navnet Campeador. Hermed var vinhuset, som så ofte før, pionærer indenfor området.

I årene herefter gik salget stille og roligt og vinhuset blev kendt som Pavens og kongernes slot grundet de mange leveringer til europæiske kongehuse samt til Vatikanet.

Vintønder Martinez Lacuesta

I hele perioden frem til 2007 var vinhuset beliggende på adressen Ventilla 71, men vinhusets vækst gjorde, at disse facilliteter var blevet for små. Derfor opførte man i 2007 et nyt flot vinhus på 16.000 m2. Det nye vinhus blev selvfølgelig installeret med topmoderne facilliteter, men også et spændende vinmuseum. 

I dag er vinhuset stadig blandt de foretrukne blandt indbyggerne i Rioja regionen, og går man på restaurant i Haro, er man stort set sikker på at få serveret en vin fra Bodegas Martínez Lacuesta som husets vin, hvis da ikke ejeren har sit eget vinhus.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg