Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Ribera del Guadiana

Fra byen Badajoz og ind gennem regionen Extremadura i det vestlige Spanien snor floden Río Guadiana sig. Langs flodens breder dyrkes der vin i seks forskellige subzoner, der tilsammen udgør vindistriktet D.O. Ribera del Guadiana. I vest grænser regionen op til Portugal mens vi mød øst finder regionen Castilla – La Mancha. Med sine ca. 7000 hektar er Ribera del Guadiana et af Spaniens største vindistrikter.

Ribera del Guadiana opstod som D.O. i 1996, men vindyrkning i området har været kendt længe før. Helt tilbage til 600 år f. kr. har man fundet spor, der sandsynliggør vindyrkning i området på den tid. Dengang var området beboet af keltere og lusitanere, der menes at have anvendt vinen ved begravelse, hvilket bl.a. bekræftes af fundet af en kílix (vinkop) ved en begravelsesplads i byen Medellín. Siden hen mener man, at romerne var med til at øge produktionen af vin i området og i middelalderen ved man at Alfonso VIII underskrev en et dokument, der skulle fremme dyrkning af vin i området omkring Plasencia. I det 17. århundrede steg vinproduktionen i takt med øget efterspørgsel frem til det følgende århundrede, hvor området ligesom så mange andre blev ramt af vinpesten. Først efter borgerkrigen i Spanien skete der igen for alvor noget med vindyrkningen i Ribera del Guadiana. Man genplantede mange af markerne for, at regionen igen skulle opnå fordums styrke og vækst. I de første år efter genplantningen leverede man druerne til vinhuse i Jerez, der producerede brandy til hollænderne, og den dag i dag fokuserer man på at skabe sin egen stil indenfor moderne produktion af hvid og rødvin. 

Hvidvine fra Ribera del Guadiana er smagfulde og aromafyldte; urter fra bjergene og underskoven, bløde men vedholdende i munden og med en god struktur. Rosévinene er varme og frugtige og ligeledes har de en sødme der stammer fra den høje alkoholgrad (over 12,5 % vol.). Rødvinene fra området er yderst potente og meget frugtige, når der tale om ung vin, samt en flot struktur og karakteristik, når de har været lagret på fad. Varme og bløde vine med bløde tanniner og balsamiske toner.  Rødvine med et stort indhold af Garnacha fra området giver yderst frugtige og modne vine, mens Cabernet Sauvignon og Tempranillo er garant for de mere komplekse rødvine.

 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg