Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Vins Grau

Vinmark Vins Grau

Vinhuset Vins Grau er et lille familieejet vinhus beliggende i regionen Pla de Bages. Nærmere bestemt i kommunen Castellfollit del Boix i Cataloniens geografiske centrum. Det er også her man finder det gamle slot Castillo de Maians Vell, der blev bygget helt tilbage i år 924. Området omkring vinhuset bygger dermed på en lang historie og flotte naturomgivelser som eksempelvis de berygtede Monserrat og Sierra de Castelltallat bjerge. Det er et område med mange traditioner indenfor vinproduktion, der siden 19. århundrede har været en af de største økonomiske indtægtskilder.

Vinhusets historie går helt tilbage til 1885, da ophavsmanden Vins Grau begyndte at dyrke vinmarker og dedikere sig til vinverdenen. Det var dog først i 1966, at Jaume Grau Grau byggede det aktuelle vinhus og fyldte de første flasker. Herfra plejede man ikke kun dyrkningen af vinstokkene, men også den voksende virksomhed, og i 1998 fik vinhuset sin hidtil største anerkendelse, da det blev inkluderet i det D.O. certificerede område Pla de Bages. Dette blev symbolet på det hårde og velgennemførte arbejde, der var baggrunden for fem generationers slid, slæb og passion for at opnå den bedste høst og vin hvert år. I dag er det den femte generation, som står for produktionen af vinene og som viderefører traditionerne og personligheden i vinhusets vine.

Vins Grau råder over cirka 20 hektarer vinmarker, der ligger i 600 højdemeter og omgivet af fyrre- og egetræsskove. På disse kanter er klimaet præget af en lille mængde nedbør og store temperaturvariationer, mens jorden er ler- og kalkholdig. Dette giver forskellige udtryk i vinene, således at både dyrkningen af jorden og menneskets arbejde med vinstokkene kan fornemmes helt hen til vinen i glasset. Jordens og klimaets karakteristika giver nogle friske vine med en behagelig alkoholkoncentration og gode lagringsmuligheder.

Vins Grau dyrker flere forskellige druetyper såsom Macabeo, Chardonnay og Sauvignon Blanco til de hvide vine, og Tempranillo, Merlot Cabernet Franc og Syrah til de røde. Selvfølgelig dyrker vinhuset også druen Picapoll, der er blevet symbolet på området Pla de Bages, da det er det eneste sted i Spanien, hvor denne drue dyrkes. Picapoll druen bruges til hvidvine, og giver en frugtig og frisk smag med rigtig god struktur og personlighed. Den vokser fra små og ovale kerner og høstes i midten af september. Skallen er hård og grov, hvilket beskytter druen for sygdomme, der angriber vinstokkene. Resultatet taler helt for sig selv.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg