Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Adegas Manuel Formigo

Vinmark Adegas Manual Formigo

Tæt på byen Ourense i vinregionen Ribeiro i det nordvestlige Spanien ligger vinhuset Adegas Manuel Formigo. Her har familien Formigo de la Fuente gennem flere generationer været tæt forbundet med vinproduktion. De sidste to årtier har vinhuset udviklet sig til at være mere industrielt, hvilket har givet vinenes kvalitet et væsentligt skub mod en bedre kvalitet.

Adegas Manuel Formigo er en familievirksomhed, der i lang tid har arbejdet ud fra filosofien om at forbedre hele årets arbejde på vingården, så de kan tilfredsstille selv de mest kræsne kunder. Der arbejdes kun med druer fra vinhusets egne marker, hvilket gør det muligt at kontrollere hele processen fra lille drue til vin i glasset.

På Adegas Manuel Formigo går traditioner og innovation hånd i hånd. Ønologerne María, Agustín har dedikeret hele deres liv til vinproduktion, og ved derfor alt hvad der er værd at vide om de gamle traditioner. Samtidig bidrager Manuel med sine tekniske kundskaber. På den måde laves Adegas Manuel Formigos vine i en kombination mellem traditioner og moderne teknologi.

Vinhuset ligger under den store gamle familiegård i en kælder med vægge af to lag stene. De mere end 200 år gamle bygninger har gjort det muligt for Adegas Manuel Formigo at producere vine af høj kvalitet ved hjælp af de traditionelle teknikker, der er blevet overleveret fra generation til generation. Men det er kun for nyligt, at lokalerne nu også bruges til selve bearbejdningen af druerne. I lang tid blev kælderen kun brugt til lagring og opbevaring af vinene, men efter en komplet renovering, blev nye teknologiske redskaber installeret, så hele processen kan foregå i de traditionelle bygninger. Under renoveringen fik familien også etableret et lille laboratorium med alle de nødvendig instrumenter til at lave en god kontrol af vinene.

Jorden som bruges til beplantning karakteriserer sig ved primært at være klipper, granit, sten og grus. Der er derfor tale om vinstokke i granit, som står i syrlig og godt iltet jord. Da jorden ligger tæt på floden Avia, bliver den påvirket af både klimaet fra havet og fastlandet, hvilket betyder, at der skiftevis er fugtige og tørre perioder. På grund af deres placeringer er Adegas Manuel Formigos marker opdelt i mange mikroklimaer.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg