Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Finca Viladellops

Vinhus Finca Viladellops

I vinregionen Penedés omkring 45 km vest fra Barcelona ligger vinhuset Finca Viladellops. Vinhuset ligger i forbindelse med slottet Olérdola, som har haft stor historisk og strategisk betydning i mødet mellem den romerske og muslimske verden. Fra slottet, som er bygget på foden af et bjerg, er der udsigt over de mange tilhørende marker. De er siden tidernes morgen blevet brugt til at dyrke oliven, mandler og vinstokke.

Opbygningen af Viladellops skete helt tilbage i år 930, da Grev Sunyer erobrede Olérdola slottet. Slottets perfekt bevarede middelaldertårn er også fra denne periode. Selvom bygningernes historie stammer helt tilbage fra middelalderen, kan vinproduktionen ”kun” dateres tilbage til 1800-tallet - nærmere bestemt 1877. I mere end hundrede år stod vinhuset Finca Viladellops for en uafbrudt vinproduktion frem til 1980, hvor produktionen stoppede. Efter 19 års stilstand begyndte vinfremstillingen igen med den nuværende familie Desvalls. I dag producerer vinhuset ud fra regionens typiske druetyper – Garnacha til rødvine og Xarel∙lo til hvidvine.

I dag råder Finca Viladellops over 500 hektarer, som er fordelt på: skovareal, kornmarker og vigtigst af alt 60 hektarer vinmarker under regionen Penedés. Rundt omkring på markerne kan der findes mange levn fra områdets traditionelle landbrug. Heriblandt er de mest fremtrædende 25 små runde stenhuse, som blev brugt til at opbevare landbrugsredskaber og endda også til overnatning i nogle tilfælde, da bønderne i gamle dage bearbejdede markerne.

Finca Viladellops har altid passet godt på sine omgivelser, det flotte landskab og arkitekturen. Markerne er placeret i en højde på cirka 250 meter. På grund af den tætte beliggenhed til Middelhavet, på kun 10 km, er klimaet specielt i august og september præget af en høj fugtighed.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg