Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Liberalia Enológica

Vinhus Liberalia

Liberalia er et familiejet vinhus i det historiske og ansete område D.O. Toro, som er en provins til Zamora. Vinhuset begyndte at producere og tappe vin i år 2000. Tidligere og specielt siden 1996 var det vinhusets karismatiske ejer Juan Antonio Fernández Martíns store projekt at anskaffe sig de bedste vinstokke med en alder på 30-100 år indenfor Toro. Det betyder, at vinhuset i dag råder over nogle af områdets bedste vinstokke, som leverer druer af høj kvalitet. Juan Antonio sørger for, at alle hans vinstokke og vine behandles med ekstraordinær stor omsorg og kærlighed gennem hele bearbejdningsprocessen.

Juan Antonio er ikke ligesom de fleste vinhusejere. Udover at have en universitetsuddannelse inden for landbrug, hvorfra han har sin store viden om vinfremstilling, er han nemlig også maler og komponist. Desuden er han også ejer af et æsel, som han holder meget af. Med sin sjove og karakteristiske personlighed forstår han, at udnytte alle sine kvalifikationer til fremstille de bedste vine. Mens vinen lagrer på fad, forkæler han den med sin egen klassiske musik, hvor han især spiller værker af Sebastian Bach og Georg Friedrich Händel. På den måde foregår lagringen i et afbalanceret miljø med harmoni, sindsro og god energi, hvilket er meget vigtigt for vinens udvikling under den delikate og følsomme lagring.

Juan Antonios fremragende musikalske og kunstneriske evner kommer ikke kun til udtryk under lagringen. Vinhusets smagsrum er nemlig nøjsomt pyntet med Juan Antonios egne malerier og fotografier af ham sammen med diverse kendte operasangere. Man er således ikke i tvivl om, at Juan Antonio er en helt unik vinhusejer, hvilket da heller ikke er gået ubemærket hen af den verdensberømte vinanmelder Robert Parker. Han beskriver Juan Antonio som en særdeles bemærkelsesværdig person, som skiller sig ud fra mængden, og som han helt sikkert vil huske fremover.

Men selvom Juan Antonio besidder mange gode egenskaber, kan han ikke styre hele Liberalia Enológica alene. Derfor har han sin datter Beatriz og ønologen Silvia Garcia til at hjælpe ham med arbejdet på vinhuset. Ved fælles hjælp fremstiller de velafbalancerede, friske og karakteristiske vine ud fra druetyperne Tinta de Toro, Tempranillo, Moscatel de Grano Menudo, Malvasia og Albillo. 

I 2005 indledte Liberalia Enológica et samarbejde med det portugisiske vinhus Quinta do Portal, og resultatet blev vinen Duradero. Den er lavet på 50 % Tinta del Toro (Tempranillo) fra Toro og 50 % Tinta Roíz fra Portugal. Et interessant projekt, der endnu engang er med til at understrege vinhusets iver efter fremdrift.

Hos D’Wine forhandler vi fem vine fra Liberalia Enológica så der er rig mulighed for at teste om den klassiske musik har haft indflydelse på det endelige resultat.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg