Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Ribera Del Duero

Vinområdet Ribera Del Duero er et af Spaniens mest kendte vinområder og er i konstant kamp med Rioja om at være Spaniens førende vinområde. Rent geografisk ligger området ca. 160 km. Nord for Madrid på en højslette der gennemskæres af Duero flode. At området ligger på en højslette (700-800 meter over havets overflade) gør at vækstsæsonen er relativ kort, da der frem til midt i foråret kan være nattefrost. Dette er både en trussel mod stokkene, men det er samtidig betyder det også, at der kan produceres nogle af verdens allerbedste vine i området.

Det var vinene Pesquera og Vega Sicilia, der satte Ribera Del Duero på verdenskortet, men gennem de seneste årtier er der kommet en stribe verdensberømte vinhuse til såsom Pingus, Arzuaga og Hacienda Monasterio – fælles for dem og vinene fra området er generelt, at de er mere runde i smag end den til tider direkte brutale vin fra Rioja.

Den altoverskyggende druetype i Ribera del Duero området er Tinto del País, den lokale variant af den i Spanien allestedsnærværende Tempranillo. Den ses af og til i coupage(blanding) med Cabernet Sauvignon, Malbec og Merlot druen – således vinen bliver karakteristisk mørk, rund og utrolig kraftig i smagen.

I Ribera Del Duero laves der stort set ingen hvidvin, da dette laves i naboregionen Rueda – men til gengæld var området især tidligere kendt for dets smagsfulde rosévin eller clarete som den kaldes i området.

Nogen vil nok undre sig over, at Ribera Del Duero kun har en D.O. certificering og ikke en D.O.C. Kort fortalt lavede området sin egen D.O. i 1982, hvor målet var at være officiel D.O.C. i 2008 – men af uransaglige årsager blev dette aldrig til noget og bliver det nok heller ikke. Dette betyder dog ikke, at der ikke er kvalitetskrav – for et er der. Det betyder blot at dette ikke er certificerede krav.

Den manglende D.O.C. certificering har dog ikke haft den store betydning, da vine fra Ribera del Duero er stadig mere og mere populære. Derfor indgår vin herfra også som en naturlig del af D'Wines sortiment, hvor vi bl.a. henter vin fra den lille perle Bodegas Asenjo & Manso foruden vinhuset Bodegas Hermanos Sastre, hvis vine blandt anmeldere ligger i toppen sammen med vine fra Pingus, Vega Sicilia, Atauta, etc. 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg