Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Costers del Segre

I Spaniens nordøstligste hjørne i Catalonien ligger vinregionen Costers del Segre kun nogle få timers kørsel vest for Barcelona. Med sin beliggenhed forholdsvis fjernt fra havet, har området i lang tid været afskåret fra den kommercielle markedsføring af vin, hvilket har givet vinene fra Coster del Segre deres helt egen personlighed. Alligevel var regionen den første i Catalonien til at indføre brugen af de franske druetyper Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay sammen med regionens traditionelle druetyper.

Samlingspunktet for Costers del Segre er dalen tilhørende Segre floden. Eftersom regionen ligger et stykke inde i landet, er klimaet tørt fastlandsklima, som er præget af mange solskinstimer, en lille mængde nedbør og en fugtig tåge om vinteren. Vinmarkerne ligger i en højde på 200-400 meter, og jorden er kalk- og sandholdig. 

Costers del Segre har en lang historie inden for vinproduktion, og blandt de mest nævneværdige udfordringer, som regionen har været igennem, er vinpesten i slutningen af 1800-tallet. Her blev store områder med vinmarker i det sydlige Frankrig og det nordlige Spanien ofre for den ødelæggende sygdom. Vinpesten i Costers del Segre stod på sit højeste i 1895-1900 og i 1909 var man nødt til at lave nye beplantninger på 13.343 hektarer jord for at genoprette noget af den tabte produktion.

Selvom Costers del Segre har en lang historie, var det først i 1983, at de to vinhusejere Jaume Siruana og Manuel Raventós Artes bestemte sig for, at området nu skulle få den anerkendelse, som det fortjener. På samme tid syntes de også, at det var nødvendigt med et råd, som kunne stå i spidsen for vinenes udbredelse og kvalitet. Costers del Segres D.O. certificering blev dermed en realitet i 1986, hvilket betyder, at området nu har været officielt vinområde i Spanien i næsten 30 år.

Da Costers del Segre først fik sin D.O. certificering, var området inddelt i fire mindre produktionsområder, men disse blev i 2005 udvidet til de nuværende syv: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars, Raimat, Segriá og Valls del Riu Corb. Det fælles mål for disse syv områder og for Costers del Segre samlet set er at værne om regionens vintraditioner og garantere en fremragende kvalitet på alle vinene, som bliver produceret på vinhusene.

 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg