Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Clos Figueras

I hjertet af vinregionen Priorat ligger vinhuset Clos Figueras, der startede på en sommerdag i juli 1997. På denne solskinsdag tog René Barbier, der sammen med Alvaro Palacios er forgangsmand for New Wave Priorat, Christopher Cannan og hans kone Charlotte med ud til en forladt vingård. Senere samme dag fulgte Christopher og hele familien med René til Barcelona, hvor de sammen forhandlede sig frem til at overtage vingården. Hele processen foregik let og problemfrit, hvilket gjorde det muligt for Christopher at have et fuldt funktionsdygtigt vinhus i oktober 1997. Herfra kunne vinproduktionen for alvor begynde.

Til den tekniske del af vinfremstillingen hjælper den berømte vinmager Alain Graillot fra Crozes Hermitage. Derudover har René endnu en gang været behjælpelig hos Clos Figueras, da vinhuset i 2011 overtog hans gamle underjordiske kælder, hvor vinene kan lagre og hvile. Denne kælder var tidligere ejet af Renés søn, som drev restaurant dernede.

I starten rådede Clos Figueras kun over ca. 10 hektarer land med små vinstokke plantet på små terrasser. I 2000 udvidede vinhuset til 18 hektarer. Fra alle vinmarkerne er der en betagende udsigt over Ebro floden og de omgivende bjerge. Clos Figueras dyrker flere forskellige druetyper, herunder Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvedre, Cariñena og Viognier. Flere af vinstokkene er over 60 år gamle. Ud over vinplanter har Clos Figueras også 135 oliventræer, der bruges til vinhusets helt egen olivenolie.

I dag fremstiller Clos Figueras 3 rødvine: Clos Figueras fra gamle stokke, Front de la Figuera fra stokke plantet i 1998, og det nyeste skud på stammen Serras del Priorat. Derudover produceres en hvis Front de la Figuera Blanco på viognier druer. Dessertvinen Sweet Clos Figueras laves på rød Garnacha. Alt i alt ligger vinhusets produktion på 25.000-30.000 flasker, der alle er lavet med passion og ønsket om så høj kvalitet som muligt. 

 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg