Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Castilla y León

Vinområdet Vino de la Tierra de Castilla y León ligger i det nordvestlige Spanien og dækker et stort areal, der strækker sig helt fra regionen Madrid til Portugals grænse. Udbuddet af vine er meget stort og der findes vine i alle afskygninger. Området har en stor historie indenfor vinproduktion, der er forbundet med mange traditioner. Hovedbyen i området er den gamle kongeby Valladolid, der bl.a. lagde katedral til brylluppet mellem Kong Ferdinand og Dronning Isabel i 1400 tallet.

Regionen Castilla y León har flere underområder, hvor Bierzo, Cigales, Ribera del Duero, Rueda og Toro er de fem mest kendte. Benævnelsen Vino de la Tierra de Castilla y León er derfor et paraplybegreb, som dækker over de områder for vinproduktion, der ikke er inkluderet i andre selvstændige områder. D.O. certificeringen sikrer, at vine produceret i Castilla y León opretholder en høj kvalitet i overensstemmelse med de udstukne regler bl.a. ift. hvilke druesorter, der anvendes.

Traditionen for vinproduktion i Castilla y León kan dateres langt tilbage i tiden. Vin var oprindeligt et privilegium for tre velhavende grupper i samfundet: den spanske kongefamilie, biskopper og andre gejstlige samt de intellektuelle fra Salamancas Universitet. I det 15. og 16. århundrede gennemgik vinene fra Castilla y León deres første storhedstid, da de skulle dække den store efterspørgsel af vin fra den hurtigt voksende hovedstad Madrid. Det var derfor nødvendigt at udvide arealet for vindyrkning, og området oplevede således en stor fremgang. 

Gennem hele området løber Duero floden, hvis bredder er ældgamle jorde, der altid er blevet brugt til vindyrkning. Denne har været med til at udvikle de gamle skikke og traditioner, som skaber områdets uforlignelige vine. I dag kan man som besøgende stadig mærke områdets historie og geografi, når man bevæger sig gennem området. Selvom traditionerne prioriteres højt, tager områdets vinhuse nye initiativer, hvilket gør, at de efterhånden er blevet specialister i at kombinere traditioner med de nødvendige moderne tiltag.

Fra Vino de la Tierra de Castilla y León samarbejder vi med vinhuset Bodegas Casto Pequeño, der har ekstraordinær stor erfaring i form af deres 93-årige gamle ønolog, som er en af vinhusets grundlæggere.  

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg