Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Cariñena

I regionen Aragón i det nordøstlige Spanien ligger vinområdet Cariñena. Med 290 km til hovedstaden Madrid og 360 km til Cataloniens stolthed Barcelona ligger Cariñena et godt stykke inde i landet og stort set midt mellem de to storbyer.

Cariñena, som er placeret i midt i Ebro flodens dal, er det største og ældste af alle Aragóns vinområder. Cariñena har et omfang på cirka 14.400 hektarer og næsten 1.540 vindyrkere i området, hvilket gør vinproduktionen en af de vigtigste økonomiske indkomstkilder.

Da Cariñena ligger et godt stykke inde på den iberiske halvø, er klimaet tempereret og bærer klart præg af fastlandsklima. Det vil sige, at vintrene er kolde og somrene meget varme. Klimaet i Cariñena er således særdeles godt til dyrkning af druer, der kan anvendes til fremstilling rød- og rosévine samt søde vine.

Cariñena er som nævnt det ældste af Aragóns vinområder, og vinene herfra er da også blevet rost af den kongelige familie i Zaragoza siden 1415. Her havde Felipe I planlagt en lang rejse til Nice i Frankrig. På denne rejse skulle han medbringe noget drikkelse, så han og hans mænd ikke blev tørstige. Til dette formål ville han kun have vin fra Cariñena for hvilken han havde en stor forkærlighed.

Siden da har flere kongelige og kendte som eksempelvis Felipe II og forfatteren John Townsend værdsat Cariñenas vine. I 1773 skrev filosoffen Voltaire i et brev til Cariñenas greve, at ”Hvis denne vin er fra Deres ejendom, må den hellige jord være meget tæt på”. Det har således ikke kun været Cariñenas vinbønder, som har haft en stor kærlighed til deres egne vine, men anerkendelsen har bredt sig vidt.

Det sidste store slag for vinene i Cariñena foregik i slutningen af 1800-tallet, hvor en slem omgang vinpest ødelagde mange af de europæiske vinområder. Denne vinpest var specielt slem i Frankrig og derfor bosatte mange familier, som tidligere havde levet af vinproduktion i Frankrig, sig i Cariñena. Dette medførte en stor økonomisk og teknisk udvikling i området, så blandt andet jernbanen mellem Cariñena og Zaragoza blev bygget i 1887. Dermed var en lettere transportvej for områdets vinindustri sikret.

Samtidig med denne positive udvikling skulle de spanske vinbønder i Cariñena dog stadig sørge for, at de ikke selv blev ramt af den frygtede vinpest. De arbejdede derfor usædvanligt hårdt, hvilket blev belønnet i 1909, da befolkningen i Cariñena modtog en offentlig pris til deres by af kong Alfonso XIII.   

Cariñena har sit navn fra druen Cariñena, da denne druetype var så dominant i den sidste del af 1800-tallet, at det var naturligt, at området simpelthen tog dens navn. I dag dyrkes der kun Cariñena druer på cirka 600 hektarer, hvilket svarer til kun 4 % af alle vinmarkerne. Ligesom med mange andre druetyper er det ukendt, hvordan denne drue blev fremdyrket og opdaget, men man mener, at den har sin oprindelse i det nordøstlige Spanien, hvilket også betyder, at den hører naturligt hjemme i Cariñena.

Udover Cariñena druen dyrkes der også Garnacha og mange andre lokale druer i området. På grund af franskmændenes tilflytning i slutningen af 1800-tallet kan man også finde franske druer her. Det er derfor utroligt svært at definere præcist, hvad en vin fra Cariñena er, men blandingen af de mange druetyper giver området mange muligheder, og skaber dermed nogle yderst interessante vine.

Fra Cariñena samarbejder vi med vinhusene Navascués Enología samt Bodegas y Viñedos Pablo. 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg