Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Bodegas Asenjo & Manso

Vintønder Asenjo y Manso

Bodegas Asenjo & Manso er et lille privatejet vinhus beliggende i La Horra i Ribera del Duero. Vinhusets historie går langt tilbage og er oprindeligt et familievinhus, hvor man kun lavede vin for sjov, og hvor vinhuset gik i arv fra far til søn. Dette ændrede sig dog radikalt, da den nuværende ejer, Jesus Asenjo mødte Carlos de Pedro, og de blev enige om, at de ville bygge et nyt og potent vinhus på basis af Asenjo familiens gamle vinstokke. Til at gennemføre dette projekt fandt man en ung kvinde og ønolog ved navn Natalia Calleja til at bygge produktionen op fra grunden.
Natalia er uddannet i kemi og ønologi fra universitetet i Madrid og efter endt eksamen arbejdede hun for en række vinhuse i Rioja og i Ribera Del Duero. Ingen af disse troede dog på hendes nye og innovative ideer indtil den dag, hun blev ansat ved Bodegas Asenjo & Manso.

Vinhuset er i besiddelse af 45 ha Tinta del País, eller som de fleste ynder at kalde druen, Tempranillo. Heraf er de 8,5 ha beplantet med økologiske stokke og er dermed ét af de i alt fem vinhuse, der har en økologisk certificering i Ribera del Duero. Den samlede produktion ved vinhuset ligger på ca. 150.000 flasker pr. år. 

Alle vinhusets druer plukkes ved håndkraft og tjekkes grundigt af Natalia før de indgår i vinen. Vinhusets ældste vinstokke er ca. 130 år gamle og bruges til deres vino Author, A&M, mens resten af druerne går til de tre mærker, Manso, Ceres og Silvanus.

Vinhuset sværger til at lave vinen så naturtro som overhovedet muligt. Det betyder, at de ikke beskærer vinstokkene fra april og frem til høsten, da filosofien er, at den skal bruge sine kræfter på druerne frem for at hele dens sår. Samtidig bruges der ingen former for kunstvanding af planterne. Bodegas Asenjo & Manso er derfor et vinhus med en klar vision og en rød tråd, der er gennemgående for alt, hvad vinhuset foretager sig. Resultatet er nogle enestående og spændende vine.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg