Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Ribeiro

Vinregionen Ribeiro ligger i Galicien i Spaniens nordvestligste hjørne lige over Portugal. Regionens 2.800 hektarer jord ligger tæt på provinsen Ourense og i dalstrøgene dannet af floderne Miño, Avia og Arnoia. Her står vinstokkene i en højde på mellem 75 til 400 meter i dale og på bjergsider, der er inddelt i jordstykker i forskellige niveauer kaldt ”terrazas”.

Landbruget i Ribeiro nyder godt af de naturskabte barrierer og placeringen midt i Galicien, som beskytter området for atlantiske vinde. Klimaet kan karakteriseres som en blanding mellem hav- og fastlandsklima, hvilket giver druerne mulighed for en god modning, som beholder aroma og syrlighed. Middeltemperaturen i regionen ligger på 14,5 grader og gennemsnitsnedbøren er på 950 mm. Ribeiro følger resten af Middelshavområdet med mest nedbør i vinterperioden og mange solskinstimer om sommeren.

Vinproduktion har altid været en af de største kilder til rigdom i Ribeiro. Man ved ikke med sikkerhed, hvornår dyrkningen af vinstokke begyndte i området. Der er dog fundet beviser, som dokumenterer vinproduktion i Ribeiro helt tilbage til 200 år før Kristus. Men det var specielt under det romerske indtog i Spanien, at vinfremstillingen for alvor tog fart. Det er især vigtig at bemærke adskillige klostre såsom Monjes del Císter, San Clodio og Monasterio de Oseira. De var bevidste om Ribeiros store potentiale og dedikerede meget af deres tid til at studere de lokale druetyper i Ribeiro, som i dag er blevet kendetegnet for mange af Ribeiros vine.

Områderne omkring Ribeiro blev ikke så påvirket af den muslimske invasion som andre steder i Spanien, hvilket gjorde, at vinproduktionen kunne udvikle sig uden afbrydelser indtil, den nåede på sit højeste i 1500-1600 tallet. Her var vinindustrien en af de vigtigste indtægtskilder i Ribeiro blandt andet, fordi vinen blev eksporteret både nationalt i Spanien og til Europa, herunder Frankrig, Portugal, Italien og specielt Storbritannien. Et dokument fra 1592 beretter, at en båd med destination til Amerika havde 127 store vintønder ombord til 190 spanske rigsdaler.Ribeiro vintønder

Men vinproduktionen i Ribeiro har ikke altid været en leg. I 1850 blev området ramt af den første vinpest ud af tre vinsygdomme i træk. Første omgang var plagen oídium, som på kort tid halverede vinmarkerne 10 gange. Derefter fulgte mildiu og filoxera i 1892, hvilket udpinte vinmarkerne endnu mere. Nu kunne de typiske druesorter for Ribeiro ikke holde stand mere, og nye druetyper begyndte at tage over og brede sig mere og mere, da de var mere modstandsdygtige over for sygdommene. I dag søger Ribeiro tilbage til sine gamle rødder og prøver at genplante de gamle druetyper. Sammen med dette kommer etableringen af nye vinhuse og inkorporeringen af den nyeste teknologi, hvilket til sammen giver den bedste udnyttelse af de lokale druetyper.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg