Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Pla de Bages

Den relative unge vinregion Pla de Bages, der fik sin D.O. certificering så sent som i 1998, ligger i det nordøstlige Spanien tæt på Barcelona. Området Bages strækker sig over en flere kommuner i nordøst for Barcelona og smyger sig langs dalen, hvor Llobregat floden løber. Hovedbyerne i området er Manresa, der ligger cirka 70 km nordvest for Barcelona, og Artés der ligger mod øst.

Pla de Bages er et privilegeret område i den forstand, at det med sin placering mellem de berygtede bjerge i Montserrat og Sierra de Castelltallat og parken i Sant Llorenc del Munti I’Obac byder på en særdeles flot naturoplevelse. Derforuden befinder regionen sig også tæt på vigtige kulturelle turistattraktioner såsom klosteret i Sant Benet de Bages, saltminerne i Cardona og de underjordiske grotter i Manresa. Derved præsenteres den rejsende i Pla de Bages for mange attraktive kulturelle og gastronomiske tilbud, der hele tiden er i konstant forbedring og vækst.  

Et af regionens specielle historiske kendetegn er de små vinskure, som de catalonske bønder byggede for at kunne gøre arbejdet i markerne en smule lettere. De blev og bliver nogle steder stadigvæk brugt til opbevaring af landbrugsredskaber, så de bliver beskyttet mod det barske vejr. Disse små skure er bygget af uslebne sten i alle former, der ligges oven på hinanden så godt som de nu passer sammen for at gøre skurene solide. Dette giver skuerne et rustikt og naturligt udseende. I takt med vinmarkernes udvidelse blev der bygget en masse af disse skure, og i dag er der omkring 4000 velbevarede eksemplarer tilbage.   

Vinregionen Pla de Bages er præget af middelhavsklimaet, men karakteriseres også af dets placering cirka 60 km inde i landet, hvilket gør klimaet i området til hvad man kan kalde for fastlandsmiddelhavsklima. Der falder således kun lidt nedbør, og temperatursvingerne er temmelig slående. Dette mikroklima giver sammen med jordens sammensætning af ler og sand fordelagtige forhold for vindyrkning. 

Foreløbig strækker den D.O. certificerede regions areal sig over omkring 500 hektarer vinmarker, som er grobund for druerne til de balsamiske vine med smag af krydderierne timian og rosmarin. Af de røde druetyper er de autoriserede Tempranillo, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Malbec og Pinot Noir. Samtidig dyrkes der også hvide druer på vinmarkerne, hvoriblandt de autoriserede er Macabeo, Parellada, Chardonnay, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc og Picapoll. Her i blandt er den naturligt forekommende drue Picapoll specielt interessant, da den er blevet et symbol på Pla de Bages identitet, idet regionen er det eneste sted i Spanien, hvor man dyrker denne værdsatte drue. 

Alle vinhusene i Pla de Bages har deres egne vinmarker, hvilket giver vinene fra regionen forskellige udtryk fra det enkelte jordlod og de folk der arbejder med den. Herved opnår vinene sin helt egen personlighed med friskhed, en behagelig alkohol koncentration og masser af muligheder for en god lagring.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg