Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Manchuela

I det sydøstlige Spanien i det selvstyrende område Castilla – La Mancha ligger vinregionen Manchuela. Med cirka 1-1,5 times kørsel til Valencia ligger regionen et pænt stykke inde på den iberiske halvø, men dog stadig med relativ kort afstand til Middelhavet.

Manchuela eksisterede som et afgrænset moderne område for vinproduktion i næsten 40 år inden, at det blev anerkendt med sin D.O. certificering i 2000. For at regionen kunne få sin officielle status som vinregion, var det nødvendigt, at en gruppe vinbønder gik sammen i 1997 om at investere i ny teknologi og samtidig lave administrative ændringer, hvilket alt sammen skulle være med til at udbrede Manchuelas navn. Dette lykkedes altså i 2000, hvor Manchuela officielt blev indskrevet som den 7. vinproducerende region i Castilla – La Mancha.

Vinproduktionens historie i Manchuela er dog længere end de sidste 40 år. Floderne Júcar og Gabriel som løber gennem Manchuela har altid været gode transportveje, og derfor har området været en vigtig brik i forskellige slag, erobringer og generobringer. Disse har påvirket Manchuela, så man i dag kan se forskellige monumenter og spor fra de mange folk og kulturer, der har præget regionen. Vinproduktionen udgør selvfølgelig også en naturlig del af Manchuelas historie. Siden tidernes morgen har fædre givet erhvervet videre til deres sønner, som har forsat og fornyet deres arbejde. Man kan således spore vinproduktionen i Manchuela helt tilbage fra da den foregik i jordgrotter til i dag, hvor man bruger avanceret teknologi og gennemfører adskillige kvalitetskontroller. 

Omgivet af floderne Júcar og Gabriel befinder Manchuela sig i et særpræget klima. Vinmarkerne dækker et areal på cirka 72.000 hektarer og befinder sig i en højde på 600-1.100 meter. Jorden er leret og kalkholdig, og er god til at holde på regnvandet. Klimaet er karakteriseret ved en lav fugtighed. Den næsten totale mangel på nedbør mellem maj og september samt det høje antal soltimer om sommeren gør, at risikoen for sygdomme på vinstokkene er næsten ikke-eksisterende. Derfor er det ikke nødvendigt at bruge sprøjtemidler og plantegifte på vinstokkene. Alt dette kombineret med Manchuelas traditionelle bearbejdningsmetoder giver vinene deres helt egen personlighed af høj kvalitet.

I dag er idéen om, at vinene fra Manchuela er gode men oversete forsvundet. Man kan finde nogle af Spaniens mest prestigefyldte vine i Manchuela, og de sælges både i Spanien og internationalt. Det er dog vigtigt ikke at glemme, at denne kvalitet ikke kommer ud af ingenting, men skal findes i det arbejde, som vinbønderne gør med vinmarkerne, de traditionelle bearbejdningsteknikker og selvfølgelig druerne. Alle disse trin i vinfremstillingen gennemgår en skarp kontrol, så kunderne altid er sikret en fremragende vin i glasset.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg