Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Bodegas Exeo

Vinmark Bodegas Exeo

I byen Labastida ligger det familieejede vinhus Bodegas Exeo. Her drives vinhuset med det formål at give vinelskere en ekstraordinær oplevelse. Det er ikke blot vinen som vin, der er i fokus men snarere ønsket om at inddrage vinelskerne og føre dem tilbage til vinens rødder. Dvs. tilbage til de vinmarker og det landskab hvoraf vinen blev født og tilbage til de mennesker, som skabte vinen. Det giver vinen identitet.

Byen Labastida er centrum for alle Bodegas Exeos vinmarker, der ligger fordelt i fire forskellige områder tæt på byen. Disse er inddelt i Grieldas, Andaverde, La Hueta og Las Torcas, der hver især har deres helt egne kvaliteter.

Grieldas vinmarkerne er nedarvet af familiens forfædre, og består således af vinhusets ældste vinstokke, der er omkring 40 år gamle. De befinder sig i en lille dal, midtvejs mellem byerne Briñas og Labastida. Markerne er består af små jordlodder, som dækker knap 2.000 m2, og er placeret mod syd, hvor jorden er ler- og kalkholdig. Vinstokkene på disse marker producerer cirka 5.000 kilo per hektar.

Andaverde vinmarkerne blev anskaffet af vinhusets fader, da han på visionær vis forudsagde, at netop dette jordområde ville være exceptionelt godt til produktion af den hvide Garnacha drue. Med jordens komplekse lerindhold, sin orientering mod syd og sin placering på den lille højslette ved Ebro flodens bred er dette et perfekt sted til vindyrkning. Vinstokkene producerer cirka 5.000 kilo per hektar og er ca. 20 år gamle.

La Hueta vinmarkerne bruges specielt til fremstillingen af husets Cifras vin. Markerne er placeret i Labastida på siden af bjerget Sierra Cantabria. Jorden er meget lerholdig og bjergskråningen meget stejl, så vinhuset har mange planter for at undgå erosioner. Vinstokkene er 25 år gamle og producerer cirka 5.500 kilo pr. hektar.

På Las Torcas vinmarkerne produceres Tempranillo druen, der blandt andet bruges til vinhusets Letras vin. Jorden er ler- og kalkholdig, og med sin placering mod sydvest får druerne en tempereret modning, hvilket sikrer nogle sunde frugter. Vinstokkene er omkring 20 år.

Bodega Exeo høster ved håndkraft, hvor frugterne ligges i små kasser, så integriteten af den enkelte drue respekteres.  Dermed overføres druernes karakterer til vinen i glasset, og det er tydeligt, at vinhuset værner godt om sine vine helt fra høstning af den enkelte klase til vinens modning på flaske. Hermed har vinhuset skabet en række vine, der må betegnes som moderne Rioja, hvor langtidslagring på egetræsfade er en saga blot.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg