Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Edetària

Logo Edetaria

I vinregionen Terra Alta under en times kørsel fra Middelhavet ligger vinhuset Edetària. Helt konkret befinder vinhuset sig i den lille by Gandesa, der ligger i de smukkeste omgivelser med bjerge og små floder. Filosofien bag vinhuset er klar; vinen skal afspejle områdets gode kvaliteter med fokus på terroir og vinmagerens egen signatur.

Vinmageren Joan Angel Lliberia fokuserer meget på, at vinen terroir kommer til udtryk i hans vin. Med terroir menes den jord og det klima hvorunder vinen dyrkes. Hos Edetària behandles jorden og naturen med stor respekt, idet vinhuset arbejder ud fra miljøvenlige principper.

På samme måde som vinen er et udtryk for terroir, er den også en afspejling af den som har tænkt den, designet den og fremstillet den. Edetària udvikler vine med deres egen karakter og følger en meget nøjagtig proces i vinproduktionen. Men samtidig gives der også plads til improvisation og eksperimenter som følge af ihærdigheden for at skabe nye vine. Vinene fra Edetària findes ikke overalt i verden og i et begrænset antal, så kreativitet er et ekstraordinært vigtigt element i vinproduktionen.

Vinproduktion i Terra Alta området kan dateres helt tilbage til romertiden, hvor de to store hovedsæder var i Tarraco og Tortosa. Normalt foregik handlen mellem disse to byer via båd på Ebro floden, men i kolde årstider og på grund af Ebro flodens hårde betingelser, foregik kommunikationen mellem de to byer nogle gange på en landrute kaldet Edetana. Netop denne rute krydser Edetàrias jorde, og som en hyldest til den gamle middelhavs kultur er Edetàrias navn inspireret af denne gamle rute. 

Vinmark edetaria

Alle Edetàrias vinmarker ligger i dalen kendt som ”La Plana de Gandesa”. Her består jorden af sandsten og kalksten, der ligger i de små klitter, som giver landskabet sit særpræget udseende. Klimaet i denne dal er præget af milde temperaturer samt en begrænset og uregelmæssig nedbør.

Edetària fremstiller kun vin ud fra sine egne vinmarker. Formålet med dette er at kontrollere hele processen fra start til slut, fordi netop vinstokkene er det vigtigste i hele processen. Edetària råder over 38 hektar jord, hvoraf de 24 hektar går til vinproduktion. En stor del af disse er gamle vinstokke på over 50 år, mens resten er af en mellemliggende alder på 20-25 år. På markerne dyrker vinhuset de røde druetyper Cabernet Sauvignon, Merlot. Syrah og Garnacha Peluda, som danner grundlag for vinhusets rødvinsproduktion. De grønne druetyper Garnacha Blanca og Macabeu udgør derimod grundlaget for Edetárias uimodståelige hvidvine.

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg