Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Conca de Barberá

I Catalonien i det nordøstlige Spanien ligger vinregionen Conca de Barberá. Vinregionens 6.000 hektarer strækker sig fra floderne Francolí og Anguera til nord for provinsen Tarragona. Vinmarkerne er omgivet af de tre store bjergkæder Tallat mod nord, Miramar mod øst og Prades mod syd. De beskytter vinstokkene mod hårde vinde, mens højden gør, at temperaturene om sommeren ikke bliver alt for høje.

Conca de Barberá har en lang forhistorie som vinregion, og der kan findes spor af vinproduktion i området helt tilbage til før romernes indtog. Det helt store højdepunkt for vinproduktionen i området stammer fra middelalderen, hvor flere store klostre begyndte at fremstille vin. Specielt klosteret Santa María de Poblet har haft stor betydning for områdets udvikling. I dag kan man stadig besøge klosterets kælder, hvor munkene fremstillede vin.

Gennem 1800-1900 tallet blev vin en af Conca de Barberás vigtigste varer i landbruget, og der blev eksporteret store mængder vin til både Nordeuropa og Amerika. Derefter, da der skete en opblomstring af produktionen af mousserende vine og cava, blev det meste af regionens vine solgt til cava producenter.

Som mange andre områder i Spanien blev Conca de Barberá ramt af vinpesten filoxera i slutningen af 1900-tallet. Den medførte en hård opbremsning i vinproduktionen, som ellers var inde i en blomsterende periode. Men takket været en sammenslutning af vinbønder i 1894 lykkedes det at få vinproduktionen i Conca de Barberá på benene hurtigt efter katastrofen. 

I dag bruges vinene fra Conca de Barberá stadigvæk til cava, men derudover producerer vinregionen selv nogle fremragende røde-, rosé- og hvide vine. Området er dog stadig mest kendt for sine hvide vine, der karakteriserer sig ved at have en god aroma, dejlig smag og en god balance mellem syre og friskhed. De mest brugte druetyper i området til hvide vine og cava er macabeo og parellada, der fornyligt er blevet ledsaget af de internationale druer sauvignon blanc og chardonnay. Til de røde vine bruges mest tempranillo, garnacha og monastrell, men man kan også finde merlot og cabernet sauvignon. Rosévinene fremstilles primært at druetypen trepat, der er kendt for at være en særdeles god rosédrue.  

 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg