Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Care Wines

Vingården Care Wines ligger i hjertet af vinregionen D.O. Cariñena, 45 km syd for Zaragoza i Aragón, Nordspanien. D.O. (Denominación de Origen) er en helt speciel certificering i Spanien, som kort fortalt sikrer, at vine produceret i Cariñena opretholder en høj kvalitet i overensstemmelse med de udstukne regler. Cariñena fik sin D.O. certificering i 1932 og er den ældste D.O. i Aragón, samt et af de ældste vinområder i hele Spanien sammen med Rioja og Jerez.

Navnet Care Wines har ikke blot en betydning i den engelsksprogede verden for påpasselighed og pleje. Den har også en betydning, som stammer helt tilbage fra romerne. Care er en forkortelse, som romerne brugte om byen Cariñena, som så blev til Caraellana - det kære ved det almindelige. Navnet på vinhuset har altså en dobbelt betydning, som graver dybt ned i historien.

Placeringen, valget af vinmarker og udstyr til vingården er ikke tilfældigt. Vinmagerne valgte netop disse vinmarker på baggrund af druernes fine kvalitet. Alt er gennemtænkt, planlagt og tilrettelagt således, at respekten og kærligheden til vinmarkerne bibeholdes. Lige fra udstyr og lagring, til vinen kommer på flaske og får etikette på. Intet er tilfældigt.

Fremstillingen af vin udføres med den allerstørste forsigtighed og respekt for druerne. Vinhuset bruger en peristaltisk pumpe, der sikrer, at druerne behandles uden, de hverken knuses eller brydes. Gæringsprocessen foregår i en trunkeret kegle (afkortet kegle), så det er nemmere at håndtere de faste dele. Dernæst presses vinen med en vertikal hydraulisk presse. Den er utrolig smart, idet den sørger for, at drueskinnet ikke brydes. Det kræver mere arbejde, men det er det værd. Hertil bruges samtidig en computer til at styre presset og tiden. Slutteligt bruger vinhuset testtanke til at eksperimentere med druesorter.

Flaskelagringen af hvidvine og rosévine foregår i ståltanke, som indeholder, hvad svarer til 588 flasker. Og de holdes ved en temperatur på 16-18 ºC. Rødvine lagres på fade af fransk og amerikansk eg. Etiketterne er lavet af kunstneren Enrique Torrijos, som giver vinene et meget kreativt og unikt udseende. Vinhusets præcision og engagement ses endvidere ved deres måde at høste på, som især er afhængigt af klimaet.

Klimaet i D.O. Cariñena er subtropisk (middelhavsklima) og kontinental. Det er subtropisk qua de tørre somre og milde vintre. Det er kontinentalt, idet der er et stort temperaturskifte mellem nat og dag. Nætterne kan være utroligt kolde, hvorimod dagene er utroligt varme. Det tager vinhuset Care Wines højde for ved at høste druerne om natten. Ved at høste om natten får druerne max en temperatur på 9 ºC, når de kommer ind på vingården, hvorimod de om dagen kan nå helt op til 22-30 ºC. Hvilken betydning har temperaturen? Ved at høste koldt nedsættes gæringsprocessen (den enzymatiske proces). Når druer begynder at gære, så dannes der tanniner. Tanniner kommer fra kerner og skaller, men ved lav temperatur nedsættes gæringsprocessen.  Det er derfor, at druerne både bliver høstet koldt og bliver hældt i en ståltank med lav temperatur. Kulde er lig med færre tanniner i vinen. Denne proces går dog ikke på kompromis med aroma og smag – tværtimod. Der spares desuden ressourcer og energi ved at høste om natten, da der ikke skal bruges yderligere maskiner til nedkøling af druerne. Men hvorfor undgå tanniner? Denne teknik bruges især til hvidvin og rosé, da der ikke ønskes tanniner deri og sjældent fadfermentering.

Det er dog ikke alle druer, der høstes om natten. To af vinhusets marker, Peña Negra og Zagalcerro, er placeret på bjergskråninger og ligger så højt, at temperaturen er lavere end ved vinhusets andre marker. Gæringsprocessen accelererer ikke i samme grad og samtidig bliver der dyrket druer, som ofte bruges til rødvin. I rødvin må der gerne være tanniner, hvorfor gæringsprocessen ikke skal nedsættes i samme grad.

Peña Negra er en noget ældre vinmark. Den er fra 1950, placeret nord-syd og ligger 910 m over havoverfladen. Her dyrkes blot en drue: Moscatel de Alejandría, som er ekstrem aromatisk. Zagalcerro er den ældste af vinhusets marker – den er fra 1948. Marken er placeret nord-syd og ligger 729 m over havoverfladen. Her dyrkes druesorten Garnacha i en jord, som er yderst stenet. Garnacha udløser ikke mange tanniner, så længe den holdes nogenlunde kølig.

Vinhuset har også to andre vinmarker, Bancales og Candillos. De to marker er 50ha og en del større end de to andre marker. Vinmarken Bancales er fra 1980 og placeret nord-syd og 450 m over havoverfladen. På marken dyrkes druesorterne: Garnacha, Syrah, Tempranillo, Chardonnay og Macabeo. Jorden er karakteriseret ved en velbalanceret tekstur, som består af sand og brudstykker af lerjord. Fertiliteten i jorden er lav, dog er der et pænt niveau af organiske stoffer og karbonatindhold. Vinmarken Candillos er ligeledes fra 1980 og placeret nord-syd samt 450 m over havoverfladen. Her dyrkes druesorterne: Merlot og Cabernet Sauvignon. Her har jorden en velbalanceret tekstur med en lav fertilitet. Der er et godt niveau af organiske stoffer, og karbonatindholdet er højt.

De fire vinmarker ligger yderst tæt på hinanden, men udviser alligevel en stor diversitet i druer, jord og højdemeter. Alle markerne ligger 5 – 10 km fra vingården. Tilsammen giver det nogle spændende vine, som virkelig er værd at udforske. 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg