Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Calatayud

I den nordøstlige del af Spanien sydvest for Zaragoza i provinsen Aragón ligger vinregionen Calatayud. Denne region udgøres af en prægtig dal, der er omgivet af to mægtige bjergkæder. Mellem disse findes flere vandløb, der munder ud i de større floder Jalón og Jiloca. Udsigten er derfor utrolig smuk med flotte kig ud over vandløb og høje bjerge. 

Vindyrkningen i Calatayud kan dateres helt tilbage til 200 år før Kristus. Regionen har således været et vigtigt område i mange århundreder på grund sin udbytterige jord, som især romerne udnyttede til det fulde. De begyndte vindyrkningen, og ved flodbredderne grundlagde de frodige køkkenhaver, som stadig findes i dag. Da araberne erobrede området, fortsatte de desværre ikke dyrkningen. Det var først i 1400-tallet ved de kristnes generobring, at vindyrkningen igen blev prioriteret højt. Siden da har vindyrkning udviklet sig positivt i regionen, og i 1960’erne begyndte vinbønderne at samarbejde. Dermed opnåede Calatayud sin D.O. certificering i slutningen af 1980’erne.   

Klimaet i Calatayud er typisk fastlandsklima med kolde vintre og varme somre. Middeltemperaturen er 13,1 grader, men temperaturen varierer i forhold til højdemeterne. Ved bjergenes fod er temperaturerne milde, og der falder ikke meget nedbør, mens temperaturerne er lavere og regnmængden større højere oppe i bjergene.

Vinmarkerne ligger på høje bjergskråninger, der svinger mellem 550 og 1.040 højdemeter. Nogle af vinmarkerne befinder sig derfor så højt, at de næsten ligger på grænsen af de nødvendige betingelser for at dyrke vin.  Jorden i disse højder er stenet og har et højt kalkindhold, og samtidig med at vinmarkerne ikke udsættes for stærk varme, får vinen en lav alkoholkoncentration og et dejligt velafbalanceret syreindhold.

Calatayud er specielt kendt for sine rosévine og sine unge rødvine. Rosévinene karakteriserer sig ved at have en klar rosa farve med noter af blomster, jordbær og hindbær i næse og mund. De unge rødvine har en aroma af frugt og mineraler. Deres farve er kirsebærrød med violette nuancer i kanten. De er kraftige og saftige i smagen.

Den røde Garnacha drue er den mest brugte i Calatauyd, men også andre druer begynder at vinde indpas (Tempranillo, Syrah, Cariñena, Merlot, Cabernet Sauvignon, Bobal og Monastrell). Desuden dyrkes også de grønne druer Viura, den hvide Garnacha, Malvasía, Chardonnay, Gewurtraiminer og Sauvignon Blanc. Disse anvendes som base for regionens stadig relative begrænset dyrkning af hvidvin.

I regionen Calatayud samarbejder vi med vinhusene Bodega San Gregorio og El Escocés Volante, der laver en serie vine med høj international standard. 

 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg