Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Aroa Bodegas

Kun en halv times kørsel sydvest for Pamplona ligger det lille vinhus Aroa Bodegas i vinregionen Navarra. Vinhuset ligger godt placeret på bjerget Apalazs sydøstlige side mellem de to kommuner Zurukuain og Gorozin. Vinhusets beliggenhed er privilegeret i den forstand, at placeringen på bjergsiden i cirka 600 meters højde giver vinhuset udsigt ud over hele Deierri dalen.

Navnet Aroa stammer fra baskisk, og betyder det ideelle øjeblik til at dyrke jorden. Som navnet indikerer, er vinhuset også meget fokuseret på at dyrke jorden på den bedst mulige og mest ansvarlige måde. Aroa Bodegas er stærkt dedikeret til produktionen af økologiske vine med stor kvalitet. Vinhuset er forgangsbillede for økologisk og biodynamisk vindyrkning med fokus på pleje og bevaring af jorden. Derfor bruger vinhusets heller ingen kemi eller ukrudtsmidler.

Vinhusets historie strækker sig over en lang årrække, da de selvsamme vinmarker, der i dag er grundsten for Aroa Bodegas vinproduktion, har været brugt af romerne i det 1. århundrede. Romerne opbevarede vinen i deres vinkælder, hvor vinen stod til lagring i store lerkrukker, som de kaldte ”dolias”. Dengang kunne vinkælderen indeholde op til 90 dolias, der hver især havde en kapacitet på 800 liter. I vinkælderen fandtes også rummet ”lacus” som var en vinpresse, hvor de maste druerne og fermenterede saften. I et andet rum kaldet ”fumarium” opvarmede de saften, for at fremskynde fermenteringen. For romerne var der mange riter forbundet med vinen, og processen for udvindingen af vinen sås nærmest som noget religiøst. Disse skikke blev kaldt ”vinarias” og havde hver især deres egen specielle fejring af vinen. Den 23. april fejrede man ”la vinaria priora”, hvor man simpelthen nød vinen fra det pågældende år i store mængder. Den 19. august fejrede man “ la vinaria rustica” for at bede til guderne om en god høst det kommende år. Den sidste store fest på året foregik den 11. oktober, hvor man markerede høstens begyndelse.

Vinstok Aroa Bodegas

Meget er sket siden romerne betrådte jorden omkring Bodegas Aroas. Frem til 1970’erne var vinmarkerne velbevaret. I 1970’erne og 1980’erne begyndte man dog at dyrke korn på nogle af markerne. Først i 1998 opstod Aroa Bodegas med det formål at bevare det tusindårige gamle håndværk og tradition i området.

Vinmarkerne og druernes kvalitet har høj prioritet hos Bodegas Aroa. Hvert jordlod og druetype høstes separat for at opnå den bedste modenhed for hver druetype og vin. Til lagringen på fade bruges træ fra forskellige bødkere og af forskellige typer, herunder egetræ fra regionen Navarra. Ved at følge træets oprindelse sikrer vinhuset sig, at vinen gennem sin lagring på træfade får det bedste udtryk, fyldighed og kompleksitet. 

På vinhusets 20 hektar vinmarker finder man de røde druer Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Garnacha. Desuden findes også de grønne druer Garnacha Blanca og Moscatel de Grano Menudo. Vinstokkene har en sydlig orientering. Jorden er ler- og kalkholdig og ligger på grænsen mellem middelhavsklimaet og det atlantiske klima. Vintrene er kolde og hårde, mens somrene er tørre og varme. På denne måde kan der være store svingninger mellem natte- og dagstemperaturer, hvilket giver duerne et højt indhold af polyfenoler, der er en type antioxidanter. Derudover er modningsperioden meget lang.

De økologiske vine fra Aroa Bodegas er karakteriseret ved deres kraft og styrke samt deres gode struktur og en stor aromatiske diversitet. Vinhuset tilbyder både rød- og hvidvine, der findes i et stort udvalg fra unge og frugtige vine til mere modne vine, der har lagret adskillige måneder på egetræsfad. 

 

FRI FRAGT

På ordrer over 599 DKK
 

VINGAVER

Se vores udvalg
 

BESØG D'WINE BAR

Vores vinbar i Aalborg